check  Gratis verzending binnen Nederland

check Snelle levering uit voorraad

check 30 dagen bedenktijd

Blog posts van XLsanitair

 1. Creëer een stijlvolle en voordelige badkamerinrichting

  Creëer een stijlvolle en voordelige badkamerinrichting

  Vandaag gaan we het hebben over hoe je een stijlvolle en voordelige badkamerinrichting kunt creëren, zodat je kunt genieten van zowel gebruiksgemak als esthetische tevredenheid. Het is immers belangrijk dat je je prettig voelt in je eigen badkamer, toch?

  Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het inrichten van je badkamer is het optimaliseren van de beschikbare ruimte. Vaak is de badkamer een van de kleinste ruimtes in huis, dus het is essentieel om slim gebruik te maken van elke centimeter. 

  Badkamerindeling

  Een kleine badkamer kan visueel vergroot worden door een optimale indeling. Door het gebruik van slimme opbergruimtes, een efficiënte indeling van de meubels en het minimaliseren van rommel, kunt u de ruimte groter laten lijken dan hij werkelijk is.

  Een goede badkamerindeling zal de

  Lees meer »
 2. Visgraat motief op de wand de nieuwe trend

  Visgraat motief op de wand de nieuwe trend

  Visgraat motief op de wand is de nieuwe trend

  De techniek van het plaatsen van tegels in een visgraat motief is al eeuwen oud. Oorspronkelijk was deze manier van tegelen vooral populair in herenhuizen met een klassieke uitstraling. Deze kenmerkende stijl werd gekenmerkt door een band of bies aan de zijkanten van het visgraatpatroon. Tegewoordig wordt een band of bies ook vaak weggelaten, zodat de ruimte optisch groter lijkt.

  Een visgraat motief is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een moderne woning. Het heeft een warme en luxe uitstraling en geef de ruimte een speels en dynamisch karakter. Niet alleen op de vloer in de woonkamer, maar ook in de badkamer maakt deze trend een opmars.

  Visgraat motieven op de wand zijn tot voor kort nog niet zo gebruikelijk, maar ook hier zit een grote verandering in. Doordat het ook de muur speelser en dynamischer maakt, is deze techniek van

  Lees meer »
 3. Transformeer je tegels met een voegrenovatie. Een betaalbare oplossing voor een nieuwe uitstraling

  Transformeer je tegels met een voegrenovatie. Een betaalbare oplossing voor een nieuwe uitstraling

  Ben je het zat om naar versleten en verouderde tegelvoegen te kijken in je badkamer, woonkamer, toilet en andere ruimte? Goed nieuws! Je kunt je tegelvoegen een volledige make-over geven met behulp van een voegrenovatie set. In dit artikel willen we je laten zien wat er mogelijk is met zo een renovatieset en hoe het je tegeloppervlakken kan transformeren.

  Lees meer »
 4. Houtlook in de badkamer

  Houtlook in de badkamer

  Houtlook in de badkamer: de perfecte combinatie van stijl en functionaliteit

  Houtlook in de badkamer is een trend die steeds populairder wordt. Het geeft de badkamer een warme en natuurlijke uitstraling, terwijl het tegelijkertijd ook praktisch is. Bij XLsanitair hebben we een ruim assortiment aan producten die perfect passen bij deze trend.

  Houtlook tegels

  Een van de meest populaire manieren om houtlook in de badkamer te integreren is door middel van houtlook tegels. Wij bieden een breed scala aan tegels met verschillende houtstructuren en kleuren. De tegels zijn gemaakt van keramiek of porselein, waardoor ze bestand zijn tegen vocht en

  Lees meer »
 5. Een vrijstaand bad voor een Hotel Chique badkamer uitstraling

  Een vrijstaand bad voor een Hotel Chique badkamer uitstraling

  Maak je badkamer hotel chique met een vrijstaand bad en vrijstaande badkraan.

  Ben je op zoek naar een manier om jouw badkamer een luxueuze en stijlvolle uitstraling te geven? Dan is een vrijstaand bad de perfecte optie voor jou. Een vrijstaand bad geeft jouw badkamer een chique uitstraling en geeft je de mogelijkheid om te ontspannen in alle rust en luxe. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over vrijstaande baden en waarom het een geweldige toevoeging is aan jouw badkamer.

  Wat is een vrijstaand bad?

  Een vrijstaand bad is een bad dat niet aan de muur is bevestigd en vrijstaand op de vloer staat. Hierdoor wordt het bad een echte blikvanger in de badkamer. Vrijstaande baden zijn er in verschillende materialen, vormen en afmetingen

  Lees meer »
 6. Zo bereken je het vermogen van een radiator

  Zo bereken je het vermogen van een radiator

  Radiator vermogen berekenen

  Het verwarmen van een ruimte binnenshuis is van essentieel belang om een behaaglijke temperatuur te behouden. Echter blijkt in de praktijk dat verwarming in de badkamer of andere binnenruimtes vaak niet goed is afgestemd op de ruimte. Als de verwarming niet juist is afgesteld, zal deze niet alleen het comfort verminderen, maar ook de energierekeningen doen stijgen. Het is daarom belangrijk om de juiste manier van verwarmen te kiezen die bij uw levensstijl en behoeften past.

  Het bepalen van het juiste verwarmingsvermogen voor uw badkamer of andere binnenruimte begint met het bepalen van de warmtebehoeften. Hiervoor dient u eerst de afmetingen van de ruimte te meten. Daarnaast dient u rekening te houden met de plaatsing van warmtebronnen zoals radiators, convectoren of vloerverwarming. Deze warmtebronnen hebben

  Lees meer »
 7. Water over de toiletrand kan je voorkomen.

  Water over de toiletrand kan je voorkomen.

  Zo voorkom je water over de spoelrand van je toilet.

  Het is een veelvoorkomend probleem: tijdens het doorspoelen van het toilet komt er water over de toiletrand heen en veroorzaakt een natte en onhygiënische omgeving in de badkamer of toiletruimte. Hieronder de meest voorkomende oplossingen om water over de spoelrand te voorkomen.

  Controleer de waterstand in het reservoir

  Een van de belangrijkste oorzaken van wateroverlast bij het doorspoelen is een te hoge waterstand in het reservoir. Controleer of het waterniveau in de tank niet te hoog staat en pas dit eventueel aan. De meeste wc’s hebben een aanduiding

  Lees meer »
 8. Top 5 Tips voor Verduurzamen en Besparen in de Badkamer, Keuken en Toilet

  Top 5 Tips voor Verduurzamen en Besparen in de Badkamer, Keuken en Toilet

  Als we het hebben over het verduurzamen en besparen in ons huis, zijn de badkamer, keuken en toilet de kamers die het meest water en energie verbruiken. Door kleine aanpassingen en veranderingen te maken, kunnen we de impact van ons dagelijks leven op het milieu verminderen en ook besparen op onze energie- en waterrekening. Hieronder vind je de top 5 tips voor het verduurzamen en besparen in de badkamer, keuken en toilet:

  1. Kies voor waterbesparende kranen en douchekoppen

  Een gemiddelde persoon verbruikt ongeveer 120 liter water per dag, waarvan een groot deel naar de badkamer gaat. Door waterbesparende kranen en douchekoppen te installeren, kan je water besparen zonder

  Lees meer »
 9. Bouwdepot voor verbouwen badkamer?

  Bouwdepot voor verbouwen badkamer?

  Wat is een bouwdepot?

  Een bouwdepot is een financieringsvorm die wordt gebruikt voor het financieren van een verbouwing of renovatie. Het werkt als volgt: je sluit een lening af bij een bank of andere geldverstrekker voor het bedrag dat je nodig hebt voor de verbouwing. Dit bedrag wordt gestort in een bouwdepot. Gedurende de verbouwing kun je vervolgens geld uit het bouwdepot opnemen om de kosten te betalen. Hierdoor hoef je niet in één keer een groot bedrag te lenen, maar kun je het geld opnemen wanneer je het nodig hebt. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je op dat moment hebt opgenomen. De rente op een bouwdepot is vaak lager dan op een gewone lening.

  Hoe werkt het?

  Bij XLsanitair sturen we vooraf een factuur, zodat je eenvoudig

  Lees meer »
 10. Waar op te letten bij het kiezen van een eikenhout wastafelblad?

  Waar op te letten bij het kiezen van een eikenhout wastafelblad?

  Waarom een eiken wastafelblad?

  Eiken wastafelbladen zijn een prachtige en duurzame keuze voor de badkamer. Het natuurlijke hout brengt warmte en sfeer in de ruimte, terwijl het ook functioneel is als basis voor de wastafel. Als je op zoek bent naar een eiken wastafelblad, zijn er een aantal belangrijke overwegingen om rekening mee te houden. In deze blog geven we je tips en informatie over de verschillende soorten afwerkingen van eiken wastafelbladen en waar je op moet letten bij het uitzoeken van een wastafelblad voor jouw badkamer.

  Duurzaam wastafelblad

  Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid van het eikenhout. Eiken is van

  Lees meer »
Pagina
Copyright © 2022-heden XLSanitair. Alle rechten voorbehouden. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.