check  Gratis verzending vanaf €150

check Snelle levering uit voorraad

check 30 dagen bedenktijd

Aftapkraan

Wat is een aftapkraan?

Een aftapkraan, ook wel bekend als een aftapventiel of afvoerklep, is een klep die speciaal is ontworpen om water af te tappen uit een leidingsysteem. Het bestaat meestal uit een kraanachtig apparaat met een handvat waarmee de klep geopend en gesloten kan worden.

Waarvoor dient een aftapkraan?

Een aftapkraan is een cruciaal onderdeel van het watersysteem van een huis, vooral in gebieden waar de temperatuur onder het vriespunt kan dalen. De belangrijkste functie van een aftapkraan is om water uit de leidingen te laten lopen, wat essentieel is om schade door bevriezing te voorkomen.

  • Tijdens de wintermaanden, wanneer de temperatuur daalt, kan water in de leidingen bevriezen en uitzetten, wat kan leiden tot barsten van de leidingen en ernstige schade aan het huis.
  • Door regelmatig water af te tappen via de aftapkraan, wordt de druk in de leidingen verminderd, waardoor de kans op barsten als gevolg van bevroren water wordt geminimaliseerd.
  • Aftapkranen bevinden zich meestal op punten in het leidingsysteem waar water zich kan ophopen en gemakkelijk kan bevriezen, zoals buitenkranen, leidingen in onverwarmde ruimtes of leidingen die zich dicht bij de buitenmuren bevinden.
  • Het regelmatig onderhouden en gebruiken van aftapkranen is een belangrijke preventieve maatregel om de integriteit van het leidingsysteem te behouden en schade door bevriezing te voorkomen, waardoor de levensduur van het watersysteem van een huis wordt verlengd.
afsluiter
Copyright © 2022-heden XLsanitair. Alle rechten voorbehouden. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.