check  Gratis verzending binnen Nederland

check Snelle levering uit voorraad

check14 dagen bedenktijd

Uitstortgootsteen

Een uitstortgootsteen is een veelzijdige gootsteen die ideaal is voor ruimtes waar water wordt gebruikt, zoals keukens, badkamers en garages. Met deze praktische gootsteen kun je gemakkelijk overtollig water afvoeren via een pijp of buis naar de afvoer. De uitstortgootsteen is meestal rechthoekig van vorm en voorzien van een kraan aan de zijkant van de gootsteen, waarmee je het water kunt aansluiten. Sommige modellen zijn uitgerust met een handige stopper om het water op te vangen. Hierdoor kun je de gootsteen gebruiken voor verschillende toepassingen, zoals het wassen van groenten, het schoonmaken van gereedschap of het vullen van een emmer. Vragen over uitstortgootstenen? Onze klantenservice helpt je graag verder.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waar is een uitstortgootsteen handig voor?

De uitstortgootsteen is een speciaal type gootsteen dat gemaakt is voor specifieke taken. Hier zijn enkele situaties waarin een uitstortgootsteen handig kan zijn:

1.     Tuinwerkzaamheden: na het tuinieren kun je een uitstortgootsteen gebruiken om zand van je handen en tuingereedschap te spoelen. Dit voorkomt dat vuil in de keuken of badkamer belandt.

2.     Klussen: als je aan de slag gaat met doe-het-zelf-projecten in en rondom jouw woning, dan kan een uitstortgootsteen handig zijn om verfkwasten, verfrollers en andere gereedschappen schoon te maken zonder de hoofdgootsteen in bijvoorbeeld de keuken te gebruiken.

3.     Huishoudelijke schoonmaak: voor het schoonmaken van grotere voorwerpen die niet in de normale gootsteen passen, zoals emmers, vuilnisbakken of vieze schoenen, is een uitstortgootsteen handig.

4.     Huisdierenverzorging: voor het wassen van huisdieren, vooral als ze modderig zijn geworden tijdens een wandeling of buiten spelen.

5.     Wasserette: uitstortgootstenen kunnen ook worden gebruikt in wasruimtes, om kleding met de hand te wassen of voor te spoelen voordat ze in de wasmachine gaan.

Toepassingsgebieden van de uitstortgootsteen

De uitstortgootsteen kan op verschillende locaties gebruikt worden, afhankelijk van jouw behoeften. Hier zijn enkele veelvoorkomende plaatsen waar een uitstortgootsteen handig kan zijn:

Wasbak bijkeuken

In de keuken heb je liever geen vuile voorwerpen zoals schoenen met zand, tuingereedschap dat schoon moet worden gemaakt etc.

Wasbak werkplaats

Zoals hierboven al beschreven is, is een wasbak in de werkplaats erg handig wanneer je aan de slag gaat met klussen in en rondom jouw woning. Bijvoorbeeld voor het schoonmaken van schilderijgereedschap, kwasten, verfrollers en andere materialen.

Wasbak voor garage

Een wasbak in de garage is handig voor het schoonmaken van vuile gereedschappen, onderdelen van auto’s en andere klusgerelateerde items. Ook voor het wassen van jouw handen hoef je niet naar de keuken te gaan, dit kun je in de garage doen.

Heb je uitstortgootsteen nodig op andere plek? Wij geven je graag advies!

Verschillende soorten uitstortgootstenen

In ons assortiment hebben wij verschillende uitstortgootstenen, waaronder:

Uitstortgootsteen zwart staal

Een uitstortgootsteen van zwart staal heeft een moderne en strakke uitstraling die goed past bij de interieurs van deze tijd en een stoere uitstraling geeft aan de ruimte.

Uitstortgootsteen RVS

Een uitstortgootsteen van RVS is vervaardigd uit roestvrijstalen materiaal. RVS is een populair materiaal voor gootstenen en andere huishoudelijke materialen vanwege zijn duurzaamheid, bestendigheid en eenvoudige reiniging.

Uitstortgootsteen wit staal

De uitstortgootsteen in het wit staal geeft een frisse, schone uitstraling aan de ruimte waarin deze is geïnstalleerd. Als de rest van de ruimte of het interieur ook witte elementen heeft, past een witte uitstortgootsteen daar goed bij.

Uitstortgootsteen met emmerrooster

Een uitstortgootsteen met emmerrooster kan worden geplaatst op de uitstortgootsteen zodat je de emmer eenvoudig kunt plaatsen om te vullen, zonder dat je hem over de rand van de wasbak hoeft te tillen.

Veelgestelde vragen

Wat is een uitstortgootsteen en waarvoor wordt het gebruikt?
Wat is een uitstortgootsteen en waarvoor wordt het gebruikt?

Een uitstortgootsteen is een type gootsteen dat wordt gebruikt voor het afvoeren van water via een pijp of buis. Het is handig voor ruimtes waar water wordt gebruikt, zoals keukens, badkamers en garages.

Zijn er nog andere opties naast een uitstortgootsteen voor het afvoeren van water?
Zijn er nog andere opties naast een uitstortgootsteen voor het afvoeren van water?

Ja, er zijn verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van uw specifieke behoeften en ruimte. Enkele andere opties zijn bijvoorbeeld een afvoergoot, een afvoerputje of een gootsteen met een afvoerplug. Raadpleeg onze experts bij XLsanitair voor advies over de beste optie voor uw situatie.

Copyright © 2022-heden XLSanitair. Alle rechten voorbehouden. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.