check  Gratis verzending vanaf €150

check Snelle levering uit voorraad

check 30 dagen bedenktijd

Buissifon

Wat is een buissifon?

Een buissifon is een specifiek gevormd onderdeel van een sanitaire installatie, vaak te vinden onder gootstenen, wastafels en badkuipen. Het bestaat uit een gebogen buis die een essentieel onderdeel vormt van de afvoerconstructie.

Hoe werkt een buissifon?

Een buissifon werkt door water vast te houden in de gebogen buis, waardoor het fungeert als een afdichting tegen het terugstromen van gassen en geuren. Het voorkomt ook verstoppingen door vast materiaal tegen te houden en weg te spoelen wanneer er water door de afvoer stroomt.

Soorten buissifon’s?

Er zijn verschillende soorten buissifons die in verschillende situaties worden gebruikt. De meest voorkomende zijn:

  1. P-sifon
  2. S-sifon
  3. P/S-sifon (gecombineerde P en S-sifon)

Elk van deze sifontypes heeft zijn eigen ontwerp en toepassingsgebied, maar ze dienen allemaal om water af te voeren en om geuroverdracht vanuit het riool naar de leefruimte te voorkomen.

Welke buissifon te kiezen?

De keuze van de sifon hangt af van individuele voorkeuren en beschikbare ruimte.

Bij bad-meubels wordt vaak een ruimtebesparende buissifon gebruikt.

In de keuken, onder de spoelbak, wordt ook vaak voor een buissifon gekozen, afhankelijk van het waterverbruik en de beschikbare ruimte. Deze kan een P-vorm, S-vorm of een universele buissifon zijn, die flexibel is en in verschillende vormen kan worden geplaatst. Als de sifon zichtbaar is, zoals bij een fontein in het toilet, wordt vaak gekozen voor een bekersifon. Deze moderne sifons, vaak gemaakt van metaal, zijn steviger en verkrijgbaar in trendy kleuren

buissifon
Copyright © 2022-heden XLsanitair. Alle rechten voorbehouden. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.