check  Gratis verzending vanaf €150

check Snelle levering uit voorraad

check 30 dagen bedenktijd

Rookgasafvoer

Waar dient een rookgasafvoer voor?

Een rookgasafvoer dient voor het veilig afvoeren van verbrandingsgassen uit bijvoorbeeld een verwarmingsketel, open haard of kachel naar buiten, om de kans op schadelijke gasophoping in de ruimte te minimaliseren.

Soorten rookgasafvoer

Er zijn verschillende soorten rookgasafvoersystemen, waaronder:

Natuurlijke trek: Hierbij wordt de rook door natuurlijke convectie naar buiten geleid. Dit wordt vaak gebruikt bij traditionele open haarden en oudere verwarmingssystemen.

Mechanische trek: Bij dit type wordt een ventilator gebruikt om de rookgassen af te voeren. Dit wordt vaak toegepast bij moderne hoogrendementsketels en gesloten gashaarden.

Dubbelwandige rookgasafvoer: Dit systeem bestaat uit twee pijpen, waarbij de binnenste buis de rookgassen afvoert en de buitenste buis dient als isolatie en beschermlaag. Het biedt een hogere veiligheid doordat de buitenste buis de temperatuur van de rookgassen verlaagt en warmteverlies minimaliseert.

Flexibele rookgasafvoer: Dit zijn buizen die gemakkelijk te buigen en te installeren zijn, wat handig is bij installaties met beperkte ruimte of complexe routing.

De keuze voor een specifiek type rookgasafvoer hangt af van verschillende factoren, waaronder het type verwarmingstoestel, de locatie en de lokale bouwvoorschriften.

Rookgasafvoer
Copyright © 2022-heden XLsanitair. Alle rechten voorbehouden. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.