check  Gratis verzending vanaf €150

check Snelle levering uit voorraad

check 30 dagen bedenktijd

Verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in het creëren van de juiste sfeer en functionaliteit in jouw badkamer en toilet. Bij XLsanitair.nl vind je een uitgebreide collectie hoogwaardige verlichtingsoplossingen die voldoen aan de modernste eisen. Van energiezuinige LED-verlichting tot IP65 en IP54 waterbestendige armaturen, onze verlichtingscategorie biedt alles wat je nodig hebt voor het creëren van een perfect verlichte en stijlvolle ruimte.

Meest verkochte verlichting

Duik in de nieuwste trends op het gebied van moderne badkamerverlichting. Onze collectie biedt een scala aan ontwerpen, van plafondlampen tot wandlampen en inbouwspots, waardoor je de perfecte verlichting kunt kiezen die past bij jouw persoonlijke stijl en badkamerinrichting.

Bij XLsanitair.nl vind je een uitgebreide collectie verlichting met IP65- en IP54-certificering, waardoor je zeker kunt zijn van veilig en duurzaam gebruik, zelfs in vochtige omgevingen. Ontdek armaturen die voldoen aan de hoogste normen voor waterbestendigheid en zorg voor een badkamer en toilet die niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn.

Functionele verlichting is ontworpen om een specifieke taak of functie te ondersteunen. Voorbeelden zijn leeslampen, bureaulampen of keukenverlichting. Het doel is om voldoende helderheid te bieden voor de uitvoering van taken.

Ook bekend als omgevingsverlichting, dit type verlichting zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van licht in een ruimte. Plafondlampen, inbouwspots en kroonluchters zijn voorbeelden van algemene verlichting

Accentverlichting wordt gebruikt om bepaalde kenmerken van een ruimte te benadrukken, zoals kunstwerken, architectonische details of decoratieve objecten. Spotlights, schijnwerpers en sfeerverlichting worden vaak gebruikt als accentverlichting.

Sfeerverlichting is gericht op het creëren van een bepaalde sfeer of stemming in een ruimte. Het kan subtiel zijn, zoals kaarslicht, of meer opvallend, zoals gekleurde LED-strips. Sfeerverlichting draagt bij aan de algehele atmosfeer.

Decoratieve verlichting dient voornamelijk als esthetisch element. Het zijn vaak opvallende armaturen die de visuele aantrekkingskracht van een ruimte vergroten. Tafellampen, wandlampen en designlampen vallen onder deze categorie.

Door het combineren van deze verschillende soorten verlichting in een ruimte kun je een evenwichtige en functionele verlichtingslay-out creëren. Bekijk altijd goed wat het best past in de indeling in de badkamer of toiletruimte. Hulp nodig bij het uitkiezen van jouw perfecte lichtbron? Onze klantenservice helpt je graag verder op weg met het seleceteren van de juiste verlichting!

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaan LED-lampen gemiddeld mee?
Hoe lang gaan LED-lampen gemiddeld mee?

LED-lampen hebben een levensduur van ongeveer 25.000 tot 50.000 uur, veel langer dan traditionele gloei- en spaarlampen. Dit draagt bij aan hun populariteit vanwege de verminderde behoefte aan frequente vervanging.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van waterdichte verlichting?
Waar moet ik op letten bij het kiezen van waterdichte verlichting?

Bij het kiezen van waterdichte verlichting let je op de IP-classificatie (Ingress Protection), afhankelijk van de beoogde locatie zoals de badkamer of buitenruimtes. Zorg ervoor dat de behuizing geschikt is voor vochtige omstandigheden en volg nauwkeurig de installatievoorschriften. Overweeg energiezuinige opties zoals LED-lampen en begrijp de onderhoudsvereisten voor duurzaamheid.

Wat wordt bedoelt met Kelvin?
Wat wordt bedoelt met Kelvin?

De kleurtemperatuur van licht bepaalt de visuele warmte of koelheid van het licht dat een lichtbron uitstraalt. Het wordt gemeten in Kelvin (K) en is van toepassing op zowel natuurlijk als kunstmatig licht.

Copyright © 2022-heden XLsanitair. Alle rechten voorbehouden. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.