check  Gratis verzending binnen Nederland

check Snelle levering uit voorraad

check 30 dagen bedenktijd

Hoe ga ik tegelen?

Voordat je tegels gaat bestellen, is het belangrijk dat je eerst de oppervlakte van de ruimte meet. Dit is belangrijk, omdat je anders een te klein of te groot aantal tegels kunt bestellen. Daarnaast is het ook belangrijk om de tegelmaat van je ruimte te weten. De tegelmaat is de afmeting van elke losse tegel in centimeters. Als je deze informatie hebt, kun je de oppervlakte en tegelmaat gebruiken om te berekenen hoeveel tegels je precies nodig hebt. XLsanitair.nl biedt jou een handige tegelcalculator waarmee je deze informatie kunt invoeren en het juiste aantal tegels kunt berekenen.

Hoe bereken ik de oppervlakte van een ruimte?

De oppervlakte van een ruimte is het aantal vierkante meters dat de ruimte inneemt. De oppervlakte van een ruimte kan worden berekend door de lengte maal de breedte te vermenigvuldigen. Als je de lengte en breedte van een ruimte in meters hebt, kun je de oppervlakte berekenen door deze twee waarden samen te vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld, als de lengte van de ruimte 5 meter is en de breedte 3 meter, dan is de oppervlakte 15 vierkante meter (5 x 3 = 15). 

Hoe weet ik hoeveel tegels ik nodig heb?

Om te weten hoeveel tegels je nodig hebt, moet je eerst de oppervlakte van de ruimte berekenen. Vervolgens moet je de tegelmaat (in centimeters) vermenigvuldigen met het aantal tegels dat je nodig hebt voor een vierkante meter. Dus als de oppervlakte 15 vierkante meter is en de tegelmaat 50 cm is, heb je 1500 tegels nodig (15 x 50 = 1500). Als je liever een calculator gebruikt, kun je de gratis tegelcalculator van XLsanitair.nl gebruiken. Vul hier de lengte, breedte en tegelmaat in om het aantal tegels te berekenen dat je nodig hebt.

Snijverlies? Hoe houd ik daar rekening mee?

Zodra u gaat tegelen heeft u altijd te maken met zogenoemd snijverlies. Doordat u de tegels op maat snijdt houdt u altijd een stukje over welke je niet kun gebruiken in je project. Dit noemen we snijverlies.

Er zijn verschillende methodieken van tegelen. Deze bekendste en meest toegepaste methodieken zijn:
Klassiek 

Halfsteens verband

Overhoeks

Wildverband


Bij iedere methode van plaatsen is een ander snijverlies van toepassing. Snijverlies drukken we uit in percentages. Voor bonvengenomende methodieken zijn onderstaande snijverliezen gebruikelijk.
Klassieke: 5%
Halfsteens verband: 7%
Overhoekse: 10%
Wildverband: 8%

Met het berekenen van de totale oppervlakte dient de uitkomst te vernmenigvuldigen met het percentage dat hoort bij de tegelmethodiek. Bijvoorbeeld: U heeft een oppervlakte van 5 vierkante meter en gaat tegelen volgens de klassieke plaatsing. De berekenig is dan als volgt: 5x5% = 2,25 vierkante meter. U heeft dan 0,25 vierkante meter aan snijverlies.

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder op weg bij het plaatsen van je bestelling. Onze klantenservice staat je graag te woord.

Bespaar jezelf tijd en maak gebruik van de tegelcalculator!

Wij bieden jou een handige tegelcalculator waarmee je gemakkelijk kunt berekenen hoeveel tegels je nodig hebt voor jouw project. Vul de lengte, breedte, hoogte en tegelmaat van je ruimte in en klik op berekenen. Je krijgt direct een resultaat te zien waarin staat hoeveel tegels je nodig hebt. Zo heb je altijd het juiste aantal tegels bij de hand! Onze calculator is gratis te gebruiken en heeft geen ingewikkelde formules. Het is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het berekenen van het juiste aantal tegels. Probeer het vandaag nog! Bij XLsanitair heb je de beste tegelcalculator ter beschikking.

XLsanitair Tegel Calculator

Vul de lengte, breedte, hoogte en tegelmaat van je ruimte in en klik op berekenen om te zien hoeveel tegels je nodig hebt.

Muur 1
Muur 2
Muur 3
Muur 4
Vloer
Tegel