Douche schoonmaken: Wat is de beste manier?

Douche schoonmaken: Wat is de beste manier?

Je douchecabine schoonmaken is natuurlijk niet het leukste klusje in huis. Echter is het onderhouden van je douchecabine erg belangrijk. Hoe beter jij het onderhoudt, hoe schoner jouw badkamer, dus heb jij er ook langer plezier van. Maar wat is nou de beste manier? Wij geven jullie onze beste schoonmaaktips!

Hoe vaak moet je douchecabine schoonmaken?

Het ligt er natuurlijk aan hoe vaak je bijvoorbeeld douchecabine 90x90 gebruikt. Wordt de douche dagelijks gebruikt? Dan zullen wij aanraden minimaal 2 keer per maand grondig schoon te maken. Probeer altijd na het douche de cabine wel even met een trekker droog te trekken. Dan heb je toch weer een punt voor op de maandelijkse schoonmaak en houd jij je douchecabine als nieuw.

In stappen glas douchecabine schoonmaken

Stap 1: Zet je raam los of zet de ventilatie aan omdat schoonmaakmiddelen kunnen namelijk sterke geuren bevatten en die zijn schadelijk voor jouw gezondheid.

Stap 2: Spoel de binnenkant van je douchecabine af met warm water.

Stap 3: Maak de buitenkant van de douchecabine schoon met een vochtige doek. Vergeet de bovenste randen ook niet.

Stap 4: Vul een spuitflesje met schoonmaak azijn. Spray de gehele douchecabine in met schoonmaak azijn, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.

Stap 5: Laat het een halfuurtje inwerken. Door het te laten inwerken, worden vuil en kalk opgelost. Ondertussen zou je altijd de rest van jouw badkamer kunnen schoonmaken, super handig!

Stap 6: Maak een spons vochtig (gebruik geen schuurspons, dat geeft krassen). Maak de gehele douchecabine schoon van boven naar beneden.

Stap 7: Spoel de binnenkant af met warm water. Maak het droog met een trekker en wrijf daarna met een schone droge doek die geen krassen geeft.

Stap 8: Gebruik diezelfde doek ook om de buitenkant van de douchecabine af te nemen en het vuil te verwijderen.


Als jij deze tips opvolgt voorkom jij ook kalkaanslag. Goed schoonmaken dus!

Eenvoudig schoonmaken met een vaatwastablet

Tegenwoordig kan jij je douchecabine zwart schoonmaken met vaatwastablet. Vaatwastabletten zijn super eenvoudig te gebruiken voor schonere tegels en een douchecabine. Wat jij er voor moet doen: ‘doe een vaatwastablet in een spuitfles, vul de fles met warm water en wacht tot deze is opgelost’. Je hoeft het alleen nog op jouw douchecabine of tegels te spuiten en dan met een spons schoonmaken. Verder volgt het hetzelfde als glas douchecabine schoonmaken.

Wij raden jou aan

Wij zullen jou aanraden als een van de beste manier om je douchecabine schoon te maken met schoonmaakazijn. Je hebt genoeg andere dingen te koop, maar dit is wel een goed bewezen methode om mee schoon te maken. Je moet er met je gezin ook voor zorgen dat iedereen het droog maakt na het douchen. En maak echt die x per maand minimaal schoon met schoonmaakazijn. Zo zul je geen last krijgen van kalkaanslag en schimmels.

Wat bieden wij jou?

Bij XLsanitair denken wij heel bewust mee aan de portemonnee van de klant. Wij zijn daarbij een van de goedkoopste sanitaire webshop in Nederland en België. Bij ons een douchecabine kopen is zeker een aanrader ook geven wij producten tweedeklant. Verder wij staan er graag voor open om samen met uw een badkamer samen te stellen en alles op maat en locatie te regelen.