Fonteinkraan aansluiten: Wat is de beste manier?

Tegenwoordig zijn Fonteinkranen helemaal de trend, daarbij moet je ook weten hoe je dat zelf zou kunnen aansluiten. Of je nou een inbouw fonteinkraan of een standaard koud water fonteinkraan wilt installeren, met de juiste instructie en gereedschappen kun jij het zelf installeren. Wij gaan jou het beste advies meegeven zowel over de inbouw als de koud water fonteinkraan zodat jij straks zelfstandig de installatie kan verrichten.

 

In 6 stappen is jouw inbouw fonteinkraan aansluiten

Stap 1: Afsluiten hoofdkraan

Sluit eerst de hoofdkraan af, zodat je niet met natte voeten komt te staan. Draai daarna alle kranen in de ruimte en alle bovengelegen ruimtes open tot er geen water meer uitkomt. 


Stap 2: Moeren losdraaien oude slang

Gebruik hierbij een steeksleutel. Draai de moeren los van de oude flexibele koud- en warm waterslangen.


Stap 3: Verwijderen de oude kraan

Voor het verwijderen van de oude kraan heb je een pijpsleutel voor nodig. Hiermee ga je de lange zeskantige moer mee demonteren. Maak gebruik van een extra paar handen. De extra persoon kan de kraan vasthouden zodat je beschadiging voorkomt op jouw wastafel.


Stap 4: Bevestig de fonteinkraan

Monteer de kraan nu met de bijgeleverde afdichtingsringen. Je pakt nu weer de pijpsleutel en vervolgens bevestig je de zeskantige moer. Hierbij gebruik je ook een extra persoon die de fonteinkraan kan vasthouden voor een goede positie.


Stap 5: Vastdraaien flexibele slangen

Doe dit met een passende steeksleutel. Draai de flexibele slangen aan. Let op: de linker flexibele slang hoort aan de linker aansluiting. Die zorgt voor de toevoer van warm water. De rechter slang hoort op de rechter aansluiting. Want je raadt het niet; die zorgt voor de toevoer van koud water


Stap 6: Open de hoofdkraan

Open de hoofdkraan weer, op dit moment kan jij controleren of alles goed is aangesloten en waterdicht.

 

Inbouw of opbouw fonteinkraan?

Er zijn vele soorten en maten in fonteinkranen. Bij het maken van de keuze voor een fonteinkraan heb je allereerst de keuze uit een inbouw fonteinkraan of een opbouw fonteinkraan. Als je kiest voor een inbouw fonteinkraan moet er wel rekening worden gehouden met de montage daarvan. Een inbouwkraan is vaak lastiger te monteren dan een opbouw fonteinkraan. Een opbouw fonteinkraan wordt op de fontein gemonteerd. Daarbij heb je ook nog de keuze uit een fonteinkraan koudwater. Je kan het al raden, die geeft alleen koud water.