Water over de toiletrand kan je voorkomen.

Zo voorkom je water over de spoelrand van je toilet.

Het is een veelvoorkomend probleem: tijdens het doorspoelen van het toilet komt er water over de toiletrand heen en veroorzaakt een natte en onhygiënische omgeving in de badkamer of toiletruimte. Hieronder de meest voorkomende oplossingen om water over de spoelrand te voorkomen.

Controleer de waterstand in het reservoir

Een van de belangrijkste oorzaken van wateroverlast bij het doorspoelen is een te hoge waterstand in het reservoir. Controleer of het waterniveau in de tank niet te hoog staat en pas dit eventueel aan. De meeste wc’s hebben een aanduiding op de binnenkant van het reservoir om de juiste waterstand aan te geven.

Geberit reservoirGeberit reservoir

Doorstroombegrenzer tussen toevoer en toilet.

Een doorstroombegrenzer kan tussen de aansluiting van de buis naar het toilet worden geplaatst. Let op: Dit dient te gebeuren tijdens het installeren van het toilet. Dit kan achteraf niet meer worden gedaan.

DoorstroombegrenzerDoorstroombegrenzer

Doorstroombegrenzer in reservoir.

Het doordeel van dit type doorstroombegrenzer is dat hij makkelijk en eenvoudig achteraf is te installeren. Deze doorstroombegrenzer is te plaatsen in het reservoir.

Doorstroombegrenzer witDoorstroombegrenzer wit

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat er geen water meer over de toiletrand stroomt bij het doorspoelen van de wc. Dit zorgt niet alleen voor een schone en hygiënische badkamer of toiletruimte, maar bespaart ook op de lange termijn water en geld. Dat wil toch iedereen!?