Een vrijstaand bad voor een Hotel Chique badkamer uitstraling

Maak je badkamer hotel chique met een vrijstaand bad en vrijstaande badkraan.

Ben je op zoek naar een manier om jouw badkamer een luxueuze en stijlvolle uitstraling te geven? Dan is een vrijstaand bad de perfecte optie voor jou. Een vrijstaand bad geeft jouw badkamer een chique uitstraling en geeft je de mogelijkheid om te ontspannen in alle rust en luxe. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over vrijstaande baden en waarom het een geweldige toevoeging is aan jouw badkamer.

Wat is een vrijstaand bad?

Een vrijstaand bad is een bad dat niet aan de muur is bevestigd en vrijstaand op de vloer staat. Hierdoor wordt het bad een echte blikvanger in de badkamer. Vrijstaande baden zijn er in verschillende materialen, vormen en afmetingen en kunnen hierdoor aangepast worden aan jouw persoonlijke stijl en de grootte van jouw badkamer.

BadkuipBadkuip

Waarom een vrijstaand bad?

Een vrijstaand bad geeft jouw badkamer een luxe en elegante uitstraling. Het is de ultieme manier om te ontspannen en tot rust te komen in jouw eigen badkamer. Het geeft je de mogelijkheid om jouw badkamer om te toveren tot een chique spa. Daarnaast zijn vrijstaande baden vaak groter dan inbouwbaden, waardoor je meer bewegingsruimte hebt en in alle comfort kunt genieten van jouw bad.

Badkamer met groot raamBadkamer met groot raam

Materialen

Vrijstaande baden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Het meest voorkomende materiaal is acryl. Acryl is een kunststof materiaal dat licht van gewicht is en een gladde, glanzende afwerking heeft. Daarnaast zijn er ook vrijstaande baden verkrijgbaar van materialen zoals solid surface en kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling. Zo zorgt een solid surface bad voor een warme en natuurlijke uitstraling en geeft een kunststof bad een robuuste en stoere uitstraling.

Natuurlijke badkamerNatuurlijke badkamer

Vrijstaande badkraan

Bij een vrijstaand bad hoort natuurlijk een vrijstaande badkraan. Als je op zoek bent naar een vrijstaande badkraan, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele belangrijke zaken om op te letten:

• Type kraan:
Badkranen zijn onder te verdelen in twee soorten, waaronder staande badkranen en wandkranen. Zorg ervoor dat je het type kraan kiest dat het beste bij je bad past en dat het de juiste installatievereisten heeft.

• Stijl:
Bij een hotel chique badkamer wordt er goed gekeken welke kleuren met elkaar matchen. Er zijn veel verschillende stijlen beschikbaar, variërend van modern tot klassiek. Zorg ervoor dat de stijl van de kraan past bij de stijl van de rest van je badkamer.
Hoogte: de hoogte van de kraan is belangrijk omdat dit bepaalt hoe ver het water in het bad zal komen. Meet de hoogte van je bad en kies een kraan die hierbij past.

• Materiaal:
kranen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals chroom, nikkel, brons en messing. Kies een materiaal dat past bij de stijl van je badkamer en dat duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is.

• Prijs:
Vrijstaande badkranen kunnen sterk variëren in prijs, afhankelijk van de stijl, kwaliteit en functies. Stel een budget op en kies een kraan die binnen jouw budget past.
Functionaliteit: sommige vrijstaande badkranen hebben extra functies, zoals een handdouche of een thermostaat. Bedenk welke functies je nodig hebt en kies een kraan die aan jouw eisen voldoet.

Bekijk het uitgebreide assortiment vrijstaande badkranen en vind jouw perfecte kraan.

Afmetingen

Vrijstaande baden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Het is belangrijk om bij het kiezen van een vrijstaand bad rekening te houden met de grootte van jouw badkamer en de beschikbare ruimte. Meet daarom altijd de beschikbare ruimte op voordat je een bad aanschaft. Vrijstaande baden zijn er in verschillende lengtes en breedtes en kunnen hierdoor aangepast worden aan jouw persoonlijke wensen.

Een vrijstaand bad is de perfecte toevoeging aan jouw badkamer. Het geeft je badkamer een luxe en chique uitstraling en zorgt voor een ultieme ontspanning en comfort tijdens het badderen. Er zijn verschillende materialen, vormen en afmetingen beschikbaar, waardoor je het bad kunt aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en de beschikbare ruimte in jouw badkamer. Het onderhoud van een vrijstaand bad is eenvoudig en vergelijkbaar met het onderhoud van een inbouwbad.

Bij XLsanitair hebben we een ruim assortiment vrijstaande baden. Onze baden zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden aangeboden in verschillende stijlen en materialen. Bekijk ons assortiment en vind het perfecte vrijstaande bad voor jouw badkamer.