Gratis verzending binnen Nederland

Snelle levering uit voorraad

14 dagen bedenktijd

Stopkraan

Bij XL Sanitair hebben we een uitgebreid assortiment stopkranen in verschillende maten, afwerkingen en stijlen. Stopkranen zijn belangrijk voor het regelen van de watertoevoer in uw badkamer keuken of toiletruimte. Onze stopkranen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden.  Of u nu op zoek bent naar een klassieke of moderne stopkraan, wij hebben voor iedere smaak een geschikte oplossing. Bekijk ons assortiment online of bezoek onze showroom en ontdek hoe wij uw sanitair ervaring kunnen verbeteren. Heb je vragen over een stopkraan? Wij staan je graag bij met advies op maat!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Stopkranen zijn onmisbaar in uw badkamer keuken en toiletruimte. Ze zijn de schakels tussen uw waterleiding en uw sanitair, en stellen u in staat om de watertoevoer naar uw kraan of apparaat te regelen. Bij XL Sanitair bieden we een uitgebreid assortiment stopkranen van hoge kwaliteit in verschillende maten, afwerkingen en stijlen. Of u nu op zoek bent naar een klassieke of moderne stopkraan, wij hebben voor iedere smaak een geschikte oplossing.

Onze stopkranen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals messing en roestvrij staal, waardoor ze duurzaam en bestand zijn tegen slijtage en corrosie. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren en te onderhouden, zodat u er lang plezier van zult hebben.

Met handige functies zoals keramische schijven en waterbesparende technologie, bieden stopkranen optimaal gebruiksgemak en besparen ze op uw waterrekening. De keramische schijven zorgen voor soepele en precieze bediening van uw stopkraan, terwijl waterbesparende technologie u helpt om water te besparen zonder dat u hoeft in te leveren op comfort of efficiëntie.

Stopkranen zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals chroom, geborsteld nikkel en mat zwart, zodat u uw sanitaire voorzieningen perfect kunt afstemmen op uw interieur en persoonlijke smaak.

Bekijk ons assortiment online of bezoek onze showroom en ontdek hoe wij uw sanitair ervaring kunnen verbeteren. Ons deskundig team staat voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste stopkraan voor uw specifieke behoeften.

Wat is een stopkraan?
Wat is een stopkraan?

Een stopkraan is een afsluitventiel waarmee u de toevoer van water naar een bepaalde leiding of apparaat kunt afsluiten. Het wordt vaak gebruikt als een tijdelijke afsluiting bij reparatie- en onderhoudswerkzaamheden of om lekkages te voorkomen.

Waar worden stopkranen voor gebruikt?
Waar worden stopkranen voor gebruikt?

Stopkranen worden gebruikt om de watertoevoer naar specifieke leidingen of apparaten af te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij het vervangen van een kraan, het repareren van een lekkage of het afsluiten van de watertoevoer naar een specifiek apparaat, zoals een wasmachine.

Hoe werkt een stopkraan?
Hoe werkt een stopkraan?

Een stopkraan werkt door middel van een afsluiter die de toevoer van water afsluit wanneer deze gesloten is. Door de hendel of knop van de stopkraan te draaien, wordt de afsluiter geopend of gesloten.

Welke soorten stopkranen zijn er?
Welke soorten stopkranen zijn er?

Er zijn verschillende soorten stopkranen beschikbaar, waaronder kogelkranen, schuifkranen en kraanafsluiters. Kogelkranen hebben een bolvormige afsluiter en zijn zeer geschikt voor huishoudelijke toepassingen. Schuifkranen hebben een schuifafsluiter en worden vaak gebruikt voor industriële toepassingen. Kraanafsluiters hebben een cilindrische afsluiter en worden vaak gebruikt voor brandblusinstallaties.

Copyright © 2022-heden XLSanitair. Alle rechten voorbehouden. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.